Miksi?

Ihminen on fyysinen, psyykkinen, henkinen ja sosiaalinen olento,  image jonka hyvinvointi koostuu monesta eri osa-alueesta: perheestä, ystävistä, työstä, ravinnosta, liikunnasta, levosta ja vapaa-ajasta. Kun kokonaisuus on tasapainossa, ihminen voi hyvin.

Ihmiskunta on onnistut lyhyessä ajassa luomaan ympärilleen monimutkaisen maailman. Olemme hukassa kaiken tiedon ja viisautemme keskellä. Suoritamme elämäämme oravanpyörässä, jonne olemme ponnisteluillamme ja onnistumisillamme itsemme ajaneet.  Minne katosivat ilo, innostus ja intohimo? Kun kokonaisuus ei ole tasapainossa alkaa keho ja mieli oireilla.

Ihmisen keho ja mieli toimivat saumattomasti yhdessä. Esimerkiksi ruuansulatushäiriöt, selkäkivut sekä erilaiset lihasjännitykset ja päänsäryt ovat tyypillisiä kehon reaktioita pitkittyneeseen stressiin. Myös tunteiden myllerrykset tuntuvat elimistössä. Kipu onkin usein arvokas viesti keholtamme – sitä kunnioittamalla ja kuuntelemalla voimme löytää syitä sen aiheuttajasta, saada lievitystä oireisiin tai oppia elämään sen kanssa.

Moni olisi valmis maksamaan menetetystä terveydestä mitä vain saadakseen sen takaisin. Viisaampaa on investoida itseensä ajoissa ja huolehtia terveydestään ja hyvinvoinnistaan ennen kuin ongelmia ilmenee. Esimerkiksi monet elintapasairaudet olisi mahdollista ehkäistä oikeilla elämäntavoilla.